+46 70 205 14 00

Våra speciellt profilerade paneler (inifrån och utifrån) förhindrar att fingrarna kläms mellan paneler och i dörrspringor. Portarna har följande säkerhetsfunktionalitet:


  • Skydd mot linbrott skyddar mot att portens blad faller ner då linor som håller den skadas.
  • Integrerat skydd mot fjäderbrott garanterar maximal säkerhet.
  • Fast konstruktion och säregen plåtbockning utgör grunden för ordentligt tillverkad segmentport.
  • Överlastskydd som aktiveras då porten stöter på ett hinder, strömbrytare som är monterad i drivenhet stoppar portens blad och därefter backar den uppåt.
  • Fotocell som säkerställer att porten stannar och återkommer till öppet läge då i öppningen dyker upp ett hinder (tillval).

Segmentportens konstruktion

Porten monteras bakom öppningen eller i öppningen (beroende på typ), öppnas vertikalt uppåt och tar inte upp något utrymme på uppfarten. Med segmentportar kan du utnyttja utrymmet som är tillgängligt framför porten och inuti byggnaden till dess maximala potential. Tack vare ett brett utbud av spårsystem kan portarna matchas med alla typer av byggnader, även sådana som inte är standard. Våra lösningar gör att porten kan användas utan att störa dig i garaget. Tack vare ett antal olika säkerhetssystem är våra portar säkra i alla skeden av öppning och stängning, oavsett driftmetod: manuell eller automatisk.

Bladets vikt är perfekt balanserad tack vare användning av ett torsionsfjäder- eller dragfjädersystem. Fjädrarna väljs på förhand med datorprecision och garanterar bästa möjliga balansering av porten, maximal komfort och användningssäkerhet. Portarna är tillverkade av paneler med en pro l som förhindrar klämskador på fingrarna. Alla stålelement är galvaniserade (spår, ramar och fästelement). Dörren är försedd med vägledande glidrullar med lager som ger lämplig drift av portbladet, medan den särskilda spårprofilen förhindrar urspårning.

Panelstruktur, ribbtyper och strukturer

Tack vare portarnas robusta och pålitliga design kan ni vara säkra på att de kommer att uppfylla även de mest extrema kraven och tåla de mest krävande driftförhållandena. Speciallösningar som att den ursprungliga panelen som byggts med systemet med böjd plåt i fem lager, säkerställer stabil fixering av elementen, vilket ytterligare bidrar till en stark struktur. Den övre delen är försedd med en läpptätning. Den inre sidan av panelen i RAL 9002.

Ribbtyper

Strukturer

Färger

Säkerheten främst

VÅRA PORTAR

Segmentporten UniPro är en optimal lösning för garage.
Vi erbjuder portar av hög kvalitet utifrån era behov.

Slitna garageportar kan vara en säkerhetsfråga. Ofta sitter en kraftig spiralfjäder på varje sida om porten. Numera får den typen av garageport inte längre säljas då porten och spiralfjädern kan vara farliga. Den vanligaste faran är att man klämmer händer i portkanten eller fjädermekanismen, men det har även skett allvarliga olyckor där spiralfjädern brustit eller släppt från sina fästen.

Vipportar är väldigt besvärligt i vinterklimat där det bildas iskant utanför porten som öppnas utåt. Med motordriven takskjutport sitter man kvar i bilen och öppnar sin port med fjärrkontroll.

Teknisk dokumentation

Produktblad Segmentportar UniPro

Garanti på dina portar

Vi erbjuder 5 års garanti efter utförd auktoriserad service.


Fabriksgaranti om 3 år ingår alltid.

Mets Montage AB

Orgnr: 559130-5304


Rönnbärsvägen 3
862 34 KVISSLEBY